13
Tem

Excel’deki Verilerin Labview’e Aktarılması veya Okutulması

Ön panel bölümüne Excel’deki verilerin okutulması için öncelikle Modern / String & Path / File Path Control ekleyelim. Sonra tekrar Modern / Array , Matrix & Cluster / Array ekleyip içine sayısal numeric paletten dbl sayısal sabit (dbl numeric constant) sürükleyip bırakın oluşan dizin tek boyutlu olacaktır. Üzerine sağ tıklayıp boyut ekle (add dimension) diyebilirsiniz. Ya da soldaki boyut göstergesini (sol üst kenara ekli küçük kutucuk) tutup alta çekip genişletebilirsiniz.

Not: İndirme linkleri en kısa sürede eklenecektir. Resimleri tam görmek için üzerlerini tıklamanız yeterlidir.

Sonra grafiğin görüntülenmesi için Modern / Graph / Waveform Graph ekleyelim.

Ön panelde olması gereken tüm kontrol ve göstergeler yerleştirdikten sonra blok diyagramda bu nesnelere ait kaynak kod düzenlenir. Block diyagram üst menüsünden View / Functions paleti açınız. Açılan functions paletinde Programming / Structures / For loop eklenir genişletilir ve numarandır ılır. Sonra For loop’un içine Programming / File IQ / Read From Spreadsheet ekleyelim. Sonra tekrar Programming / Array / İndex Array ekleyelim. Sonra Mathematics / Fitting / Linear Fit eklenerek gerekli bağlantılar yapılır.

Programın çalıştırılması için ön blok kısmında klasör resmi üstüne tıklanır açılması istenen Excel dosyası seçilir. Çalıştır (run) tuşuna basılır. Grafik görüntüsü ortaya çıkar.

Deniz DİKÇE & Dinam KEMALOĞLU




Bunları İncelediniz mi?

LabVIEW Nedir ve Neler Yapılır?

LabVIEW, Laboratory Virtual Instrument Engineering Workbench kelimelerinin kısaltılmasından elde edilen bir isimdir ve bir programlama ortamını tanımlar. Bu programda, içinden veri akan hatlar yardımıyla fonksiyonel noktaları birbirine bağlayarak bir grafik … Devamını oku..

Online Resim Şeklinde Bulunan Metinleri, Yazıya Word’e Dönüştürme

Resimdeki bir yazıyı kopyalanabilir, düzenlenebilir bir metin dosyasına nasıl dönüştürebilirim? sorusuna cevap vereceğim. Elinizde bir telefondan resim olarak çektiğiniz yazı veya .Pdf dosyası ya da bir resim (.Jpg, .Png vb.) var. Bu … Devamını oku..

WordPress Fatal error: Allowed memory Hatasının Çözümü

Fatal error: Allowed memory size of 33554432 bytes exhausted (tried to allocate 122880 bytes) in /home/../public_html/wp-content/themes/.. on line 100 Eger yukarıda gibi bir hata aldıysanız wordpress vs. farketmez. Hatanın çözümü … Devamını oku..

Arama:
Facebook Twitter Friendfeed Rss Wmaraci Arşiv
Dost Siteler
Reklam
© Copyright 2010-2024 Dinam Kemaloğlu. Tasarım: — Dinam Kemaloğlu.

Üye Girişi Valid XHTML 1.0 Transitional I Love You Wordpress