18
Kas

Arapça Site Kodlamak ve ( direction:rtl )

Arapça dil site kodlamaya başladığınızda bazı sorunlarla karşılaşıyorsunuz. Bu sorunlar dilin latin alfabesi olmaması ve soldan sağa değil sağdan sola doğru akmasından kaynaklanıyor. Benzer yapıdaki diğer dillerde de aynı sorunlar yaşanabilir.

Aldığı değerler

  • ltr : Soldan sağa (left to right)
  • rtl: Sağdan sola(right to left)

Yazı akışının soldan sağa doğru değilde sağdan sola doğru olmasını css’in bu özelliği ile sağlayabiliyoruz.

body{
direction:rtl
}

body elemanına vererek tüm siteyi sağdan sola doğru akmasını sağlayabildiğimiz gibi, sadece bir eleman ve içeriğinide sağdan sola doğru akmasını sağlayabiliyoruz.

div#deneme{
direction:rtl
}

İpuçları :

  • Karakter seti olarak utf-8 seçmeliyiz.
  • Metinleri değiştirirken resimlerdeki yazıları değiştirmeyi unutmamalıyız.
  • Akışı sağdan sola olarak değiştirdiğimizde float:left ve float:right kabullerimiz tam tersi oluyor. float:left’leri float:right; float:right’larıda float:left olarak değiştirmeliyiz.
  • Tüm dokümanın sağdan sola olması için body elementine direction:rtl değerini tanımlamamız yeterli.
  • Metinlerin hizalaması için kullandığınız değerleri tam tersi olarak değiştirmeliyiz. text-align:left ve text-align:right değerlerini tam tersi olarak değiştirmeliyiz.
  • Mesafe değerlerinide tersine çevirmeliyiz. padding, margin değerleri mesela
  • Yazı tipi boyutlarını arapça sitede biraz daha büyük seçmemiz daha iyi olacaktır.
  • Bir metni Phoshop’a taşıdığımızda ters çeviriyor ve bozuyor, bu durumu düzeltmek için http://www.adobe.com/support/downloads/thankyou.jsp?ftpID=4107&fileID=3813 adresindeki şablondan yardım almamız gerekiyor. Faik’e teşekkürler bu link için



Bunları İncelediniz mi?

Jquery ile arka plan rengi değiştirme (cookie)

Çalışan örneğini şu adresten inceleyebileceğiniz,Css ile hazırlanmış bir sayfa numaralandırma örneği.  İndirme bağlantısına şu adresten ulaşabilirsiniz. Parola : ” dinam “

CIA ( Kim Arıyor ) Uygulamasından Telefon Numaranızı Silme ve Bilgi Güncelleme

Mobil cihaz kullanıcıları tarafından sıkça kullanılan CIA (Kim Arıyor) uygulamasını biliyorsunuzdur. Programı cihazınıza kurup isterseniz numara paylaşım klubüne üye olup kendi rehberinizdeki numaralarınızı başkası ile paylaşıp isterseniz bu özelliği kullanmadan … Devamını oku..

Twitter hesabınız askıya alındığında ve kilitlendiğinde geri alma

Twitter her geçen gün ciddi anlamda kontrolleri çoğalttı ve sıklaştırmaya başladı. Milyonlarca hesap askıya alınmış durumda. Hesabınız askı yediyse eğer https://help.twitter.com/forms/general?subtopic=suspended tıklayıp , Karşınıza Form çıkacak ve formda bulunan mevcut … Devamını oku..

Arama:
Facebook Twitter Friendfeed Rss Wmaraci Arşiv
Dost Siteler
Reklam
© Copyright 2010-2024 Dinam Kemaloğlu. Tasarım: — Dinam Kemaloğlu.

Üye Girişi Valid XHTML 1.0 Transitional I Love You Wordpress