İlk olarak SSL Sertifikası nedir bunu bilmekte fayda var. SSL Sertifikası, sunucu ile istemci arasındaki veri akışını şifrelemeye yarar. Herhangi bir web sitesine girdiğiniz takdirde internet arama çubuğu üzerinde http(s) yazıyorsa siz siteye girmeye çalıştığından andan itibaren bazı işlemler gerçekleşir.
Sunucu, tarayıcıya SLL bağlantısı içerdiği, gerekli sertifika bilgilerinin olduğunu belirtir. Kullanıcılara doğrulama talebinde bulunur.Sertifika sağlayıcı adres ve tarih bilgilerinin doğrulanmasından sonra tarayıcı işleminin güvenli olduğunu bildirir ve adres çubuğunda güvenli olduğuna dair şirketin logosu veya anahtar şeklinde gizlilik sağlayıcı bilgilerinin olduğu bir simge yerleştirilir.
Daha önce SSL sertifikasına sahip olan bir siteye girdiğinizde böyle işlemler yaşamışsınızdır. Şimdi tam anlamıyla ne demek olduğunu öğrenmiş oldunuz. Kısaca tekrar bilgi verecek olursak tamamen güvenli bir yaptırımı amaçlayan protokol sistemidir diyebiliriz.
Şimdi gelelim asıl konuya SSL kullanmak istiyorum ama bu konuda fazla tecrübeye sahip değilim diyorsanız, konuda uzmanlaşmak için kullanabileceğimiz bir kaç tane ücretsiz yararlı servis bulunmaktadır.
Bu servisler yabancı olup kendi firmalarını tanıtmak amacıyla belli bir süre sizlere ücretsiz hizmet vermektedirler.
Tabi ki bu firmalardan alacağımız bedava SSL’i sadece kişisel siteleriniz de veya kişisel bloglarda kullanmanızı öneriyoruz. Ayrıca kurumsal bir sitede kullanmanız sonucunda sizleri komik bir durumun içine sokabilir.
StartSSL – 1 Yıl Bedava – ” https://www.startssl.com/ ”
ComodoSSL 3 Ay Bedava – ” https://www.comodo.com/e-commerce/ssl-certificates/free-ssl-certificate.php ”
WoSign 3 Yıl Bedava – ” https://wosign.com/english/index.htm ”
İhs – 1 Ay Bedava – ” http://www.ihs.com.tr/ssl/freessl-ssl-sertifikasi.html?prodId=20 ”
Godaddy – 1 Yıl Bedava – ” https://tr.godaddy.com/ssl/ssl-open-source.aspx ”
Üstelik bu kullanacağımız SSL’ler bedava olduğundan dolayı, Statik Ip gerekmemektedir.