20
Kas

Kuantum Bilgisayar Nedir ?

Kuantum Bilgisayarların, günümüz bilgisayarlarının yerini alacağı düşünülmekte. Ancak prensipte olması gereken çalışma biçiminin teknik yapıya dökülememesinden ötürü bir çok problem çıkmakta. Kuantum Bilgisayarların işlemcileri kuantum bit hızında işlem yapabilme
kapasitesine sahip olacaklar.

İşlem içerisinde mantıksal değerler olarak en ufak bilgi 1 ve 0′dır. Her bit bu 1/0 değerinden birini taşımakta. Ancak Kuantum bilgisayarlarda geliştirilecek işlemci teknolojisi ile her seferinde tek bit taşımak yerine 1, 0 ya da bu ikisinin arasında ki çakışmadan ortaya çıkan değeri(süper pozisyon) alabilecek. Yani hem 0 durumunu hem de 1 durumunu bilgi olarak alabiliyor. Buna kuantum bit yani kubit denilmekte.

Bu mantıkta çalışabilecek bir cihazın yapım fikri 1998 yılına dayanıyor. New South Wales Üniversitesi’nde(UNSW) profesörlük yapan Bruce Kane o zaman bir makale yayımlamıştı.  Şekilli semboller bu makaleye göre fosforlu atomları, ultra-pure silikon teknolojisi ile birleştirerek kubit işlem hızında işlemcilerin yapılabileceği yönündeydi.

Aradan geçen 14 yılın ardından bu düşünce gerçek olabilir. UNSW’de araştırma yapan Avustralyalı mühendisler oldukça ufak bir silikon transistör geliştirdiler. O kadar ufak ki elektronlar her seferinde sadece bir kere sıçrama yapabiliyorlar. Bu transistörün yanında bulunan silikon katmana fosforlu atom yerleştiriliyor. Böylece mühendisler yapı üzerinde ki elektrik akımını kontrol edebiliyorlar. Fosforlu atomların kontrolü sağlandığında, transistör üzerinde ki elektrik akımında da hakimiyet sağlanıyor. Böylece kubit hızında işlem yapılabiliyor.

Samsung J2 özellikleri kubit işlemci hızıyla bir çok yeni çalışma alanı sağlanabilir. Normal bir bilgisayarın yapabileceğinden daha verimli bir şekilde simülasyonlar oluşturulabilir. Örneğin, bir molekül yakından incelenebilir ya da komplike bir bakteri simülasyonu hazırlanabilir. Haber Seyir Kuantum Bilgisayarlar kodlama ve şifreleme yönünden de diğer bilgisayarlara göre oldukça hızlı olacak. Bu yüzden hırsızlık alanlarında kullanılmasından korkuluyor.




Bunları İncelediniz mi?

WordPress Fatal error: Allowed memory Hatasının Çözümü

Fatal error: Allowed memory size of 33554432 bytes exhausted (tried to allocate 122880 bytes) in /home/../public_html/wp-content/themes/.. on line 100 Eger yukarıda gibi bir hata aldıysanız wordpress vs. farketmez. Hatanın çözümü … Devamını oku..

CIA ( Kim Arıyor ) Uygulamasından Telefon Numaranızı Silme ve Bilgi Güncelleme

Mobil cihaz kullanıcıları tarafından sıkça kullanılan CIA (Kim Arıyor) uygulamasını biliyorsunuzdur. Programı cihazınıza kurup isterseniz numara paylaşım klubüne üye olup kendi rehberinizdeki numaralarınızı başkası ile paylaşıp isterseniz bu özelliği kullanmadan … Devamını oku..

Online Resim Şeklinde Bulunan Metinleri, Yazıya Word’e Dönüştürme

Resimdeki bir yazıyı kopyalanabilir, düzenlenebilir bir metin dosyasına nasıl dönüştürebilirim? sorusuna cevap vereceğim. Elinizde bir telefondan resim olarak çektiğiniz yazı veya .Pdf dosyası ya da bir resim (.Jpg, .Png vb.) var. Bu … Devamını oku..

Arama:
Facebook Twitter Friendfeed Rss Wmaraci Arşiv
Dost Siteler
Reklam
© Copyright 2010-2024 Dinam Kemaloğlu. Tasarım: — Dinam Kemaloğlu.

Üye Girişi Valid XHTML 1.0 Transitional I Love You Wordpress