14
May

Online Resim Şeklinde Bulunan Metinleri, Yazıya Word’e Dönüştürme

Resimdeki bir yazıyı kopyalanabilir, düzenlenebilir bir metin dosyasına nasıl dönüştürebilirim? sorusuna cevap vereceğim.

Elinizde bir telefondan resim olarak çektiğiniz yazı veya .Pdf dosyası ya da bir resim (.Jpg, .Png vb.) var. Bu dosyalarda bulunan metinleri kopyalamak ya da düzenlemek istiyorsunuz ancak mevcut biçimi ile bu mümkün görünmüyor. Bir metin tarama programına gereksinim duyuyorsunuz. Size kendi denediğim online çeviri sitelerini anlatacağım.

İhtiyaçlarınızın acil olduğunu, çok zamanınız olmadığını düşünerek online metin tarama işlemleri yapabileceğiniz ve özellikle Türkçe metinlerin taranmasına destek olan siteleri inceledim ve en iyi sonuçları veren siteleri size aşağıda sıralıyorum

1. OnlineOCR (OnlineOCR.Net)

Üye olmadan 15 sayfaya kadar olan dosyalardaki makaleleri okutabilir Word formatında kayıt edebilirsiniz. Aşağıdaki resimden ne kadar başarılı olduğunu görmemiz mümkün. Türkçenin de içerisinde olduğu 50’ye yakın dili destekliyor.
Daha fazla sayfa taramak ve diğer özelliklerinden de yararlanmak için üye olmanız gerekir. 

2. I2OCR (i2ocr.Com)

Online metin tarama siteleri içinde en iyilerinden biri. İstediğiniz kadar dokümanı tarayabilmenize izin veriyor. Ayrıca üyelik de gerektirmiyor. 60’tan fazla dili destekliyor. Tarattığınız metni Word formatında indirebilir, online tercümesini yapabilir, Google Dokümanlarda açarak düzenleyebilirsiniz.
Not: Tarama işlemi yapacağınız resmin yönünün doğru olduğundan emin olun. Aksi durumda doğru sonuçlar vermeyebilir.

3. ABBYY FineReader Online (finereaderonline.Com/en-us/Tasks/Create)

Fine Reader, normalde en gelişmiş masaüstü tarama ve metin/karakter okuma programlarından biri. Bu başarısını online ortamlarda da göstermek istiyor.
Fine Reader Online’ı bedava dağıttığı olarak kullanabilmek için üye olmanız gerekmektedir. Üye olduğunuzda 10 sayfa ve sonrasından ayda 5 sayfa dosyayı okutabiliyorsunuz. Daha fazlası için ödeme yapmanız ve ücretli versiyona geçmeniz gerekmektedir.
Birkaç sefer kullanmak isteyenler için uygun. Ayrıca diğer sitelere göre aynı sayfada birden fazla dili destekliyor. Örneğin, bir dosyada (broşür vb.) İngilzice, Rusça, Türkçe makaleler bulunsun. Tarama esnasında ilgili dilleri seçmeniz başarılı sonuçlar elde etmek için yeterli olacaktır. Çok dilli sayfalardaki makaleleri okutmak isteyenler için yararlı bir özellik.

4. Sodapdf (sodapdf.com/tr/ocr-pdf/)

5. EasyPdf (easypdf.com/tr/donusturucu-ocr)




Bunları İncelediniz mi?

Üniversite Mezuniyet Yazım

Üniversite bir hevesle bize mezuniyet defteri hazırlamak istedi ama her zamanki fiyatları yüksek tuttuğu için kimse istemedi. Kim verirki 55 tl ama ben vermeyi planlıyordum yazımıda hazırlamıştım. Demekki kısmek kendi … Devamını oku..

Harlem Shake Dansı Nasıl Başladı ve Nasıl Oynanır ?

Size kısaca Harlem Shake dansını anlatmak isterim… Gangnam Style benim gibi herkesin bıkmışken bunu farkeden 4 gencin 30 saniyelik ölüyü dirilten video cekmesiyle başladı. Cümlemden çoğunuz anlam çıkaramamıştır, tane tane … Devamını oku..

Adres Çubuğunda Icon Gösterme ( Online favicon oluşturma )

Adres çubuğunda istediğiniz iconun gözükmesi için öncelikle belirlediğiniz iconun *.ico uzantılı olması gerekmektedir. Eğer koymak istediğiniz icon *.ico uzantılı değilse aşağıdaki adresten kolaylıkla *.ico dosyasına çevirebilirsiniz, yani favori icon oluşturabilirsiniz … Devamını oku..

Arama:
Facebook Twitter Friendfeed Rss Wmaraci Arşiv
Dost Siteler
Reklam
© Copyright 2010-2024 Dinam Kemaloğlu. Tasarım: — Dinam Kemaloğlu.

Üye Girişi Valid XHTML 1.0 Transitional I Love You Wordpress